dinsdag 2 oktober 2012

Fair, cadeautje en goede doelen

22 september was de Kids Vintage Fair, hier in Hillegom. Een fair speciaal voor kind gerelateerde items, voornamelijk (tweedehands) kleding en speelgoed, maar ook ik stond er met een kraam. Ondanks de weinige bezoekers was het een gezellige middag, en kijk ik weer uit naar de volgende fair op 23 maart 2013.
Ik geniet altijd erg van het uitstallen van al mijn poppen en popjes, maar het leukste blijft toch de gezichtjes van de kinderen die alles bewonderen, het mooiste compliment voor je werk!Voor de 60ste verjaardag van de peettante van mijn lief maakte ik dit lichtje naar ontwerp van atelier Wilma creatief.

Verder ben ik net als vele andere bezig met het breien van hele kleine mutsjes voor innocent. Innocent maakt smoothies en elk jaar organiseren ze de 'goedgemutste breicampagne' voor een goed doel. Ze zamelen kleine mutsjes in voor op de flesjes smoothies en van elk verkocht flesje met mutsje gaat er 20 cent naar het nationaal ouderen fonds. Op hun site staan meerdere patronen voor het maken van deze mutsjes, van heel simpel tot moeilijke patronen. Een perfecte manier om je brei kunsten weer eens op te halen en daarmee ook nog een goed doel te steunen! Je kunt de mutsjes naar innocent sturen (antwoordnummer) of ze inleveren op de kreadoe beurs. Degene die daar de grootste zak met mutsjes inlevert wint een zak met breiwol. Wil jij hier ook kans op maken, dan mag je de mutsjes ook bij mij inleveren (opsturen/afgeven) hoe meer er meedoen hoe groter de kans dat we winnen, want als we winnen verdeel en verloot ik de zak wol onder diegene die hun mutsjes bij mij hebben ingeleverd!  
Nog een ander goed brei doel zijn de knittens! Wel iets meer werk dan een mutsje maar ook leuk om te maken en weer zo'n goed doel. Deze actie is georganiseerd door de dierenbescherming Noord-Holland. De ingezamelde knittens worden uiteindelijk verkocht en het daarmee verkregen geld gebruikt voor de opvang, behandeling en wederplaatsen van (zwerf / gedumpte) kittens. U kunt de knittens inleveren t/m 31 december 2012 bij verschillende dierenasiels of opsturen. Voor de adresgegevens kunt u hier kijken.Ik hoop dat er veel mensen geïnspireerd zijn/worden om mee te breien met deze geweldige goede doelen acties!
Liefs Evelyn


8 opmerkingen:

 1. Je kraam ziet er heel gezellig uit.
  Leuk hè, die kindergezichtjes bij het zien van de poppen.
  Daar wordt je zelf ook blij van.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er leuk uit.
  Ik hoop dat het goed loopt.
  ook erg leuk die mutsjes daar zijn wij ook druk mee bezig.
  Vreemd je bent de eerste in blog land die er over schrijft en wat ik dan ook lees.
  Heel veel succes. oja en een zak vol hoe groot is die zak ???/
  Ben benieuwd hoeveel jullie erin totaal breien. ( van ons staat er een update op mijn blog.
  Hoor ik het van je ???
  Groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Gonny en Albèrtje!
  Ik heb ondertussen al aardig wat blogs gezien/gelezen over de mutsjes (over de knittens nog maar heel weinig helaas), dus dat zal zeker een succes worden. Op de site stond de 'mutsometer' op 20.000!! Bij jou loop het ook goed he Albèrtje?! Las dat je er al ruim 50 hebt, kom ik aan met m'n 5 mutsjes, hihi... Ach het gaat om het idee, en als er uiteindelijk maar veel mutsjes komen dan is het voor mij ook prima, hoef niet perse een prijs te winnen, het gaat om het goede doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je tafeltje ziet er zeker gezellig uit!
  Wat een mooi lichtje met die roosjes!
  Heel veel succes met die goede doelen, wat goed zeg!

  Lieve groet,
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Evelyn,
  Allways lovely works! You have a surprise in : http://lovecraft2012.blogspot.pt/2012/10/one-lovely-blog-award.html

  Happy weekend!

  Hugs from Portugal,

  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi! Dankjewel voor de felicitaties! Hartstikke lief van je. Kom je zelf nog naar de KreaDoe? Ik ben er waarschijnlijk donderdag en vrijdag. Zou leuk zijn je te ontmoeten!
  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jeetje wat een leuke blog heb jij, ik ben je gelijk gaan volgen, misschien vind je het ook leuk om mij te volgen. Op my lovely pink home.

  groetjes

  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn