vrijdag 7 september 2012

'De KreaDoe' en hoe het voor mij begon...Bijna 12 jaar geleden is het, dat ik voor het eerst in aanraking kwam met antroposofische poppen en seizoentafel/viltfiguurtjes. Natuurlijk had ik geen idee wat het allemaal inhield. Maar, wat ik nog wel goed weet is wáár ik dit voor het eerst zag, op de Krea Doe beurs in Utrecht! (voor de mensen die nog nooit van de KreaDoe hebben gehoord het is de grootste (jaarlijkse) hobbybeurs in Nederland)

Ik was al langer een groot fan van de KreaDoe, maar hield me voornamelijk bezig met het maken van 3D kaarten en pergomano. Tot dat ene bezoek in (volgens mij) 2000. Natuurlijk valt er altijd genoeg te zien, maar ik kan me nog goed de kraam van poppenatelier Wollepop herinneren, wauw, wat een prachtige poppen en knuffels! Volgens mij heb ik echt uren staan 'kwijlen', zo mooi vond ik alles! Ik besloot uiteindelijk een pakketje te kopen en het er maar gewoon op te wagen, ik ben creatief genoeg, dus dat moet ik ook kunnen.

Ik koos voor de babykabouter, van lichtblauwe zachte flanel. Thuis gekomen bleek het toch allemaal niet zo makkelijk te zijn om zo'n mooi kaboutertje in elkaar te zetten. Zelf had ik weinig ervaring met textiele werkvormen, maar gelukkig heb ik mijn moeder! Zij kan zeer goed overweg met naald en draad, maakte vroeger veel kleding voor mij en mijn zusje, maar ook voor onze (barbie) poppen werden er vele (bijpassende) outfits gemaakt. Zij heeft me dus geholpen, want ik vond het maar erg moeilijk en lastig werken. Het kaboutertje heb ik wel gemaakt én al die tijd bewaard. Het is mijn allereerste popje, het begin van mijn hobby en passie.Natuurlijk volgde na deze eerste kabouter nog vele andere popjes en knuffels, maar dat duurde wel een tijdje.Ik vond het zo lastig dat ik het allemaal een tijdje weg gelegd heb, maar na een jaar of 2 begon het te kriebelen, ik wil dit ook kunnen! En zo ben ik gaan oefenen en proberen, nu zo'n 10 jaar later ben ik eigenlijk heel tevreden over wat ik kan! En ik ben niet zo gauw tevreden over wat ik doe dus dat wil eigenlijk wel wat zeggen!

Dit jaar hoop ik weer een bezoekje aan de KreaDoe te brengen, en te kunnen genieten van al het moois wat daar te zien is, en geloof dat is er! Ook houdt de KreaDoe jaarlijks een wedstrijd voor het begin van de beurs en dit jaar is er een wedstrijd die mij erg aanspreekt!


Naast dat ik natuurlijk een creatieve blog heb, heb ik toch ook een bijzondere en mooie ervaring met de KreaDoe, die ik vaker met liefde vertel. Vandaar dat ik me heb ingeschreven om mee te doen. Op 21 September worden de 25 finalisten bekend gemaakt, vanaf die dag tot en met 14 oktober kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete blog via www.kreadoe.nl en op 15 oktober worden dan uiteindelijk de 5 winnaars bekend gemaakt. En als ik eens van de gelukkig finalisten ben zou ik het natuurlijk zééééér op prijs stellen als jullie ook op mij zouden stemmen!

Liefs Evelyn  

Helaas behoorde ik niet tot 1 van de 25 finalisten. Maar er zijn wel 25 andere blogs gekozen die zeker een stem waard zijn, dus maak uw keuze en stem!

4 opmerkingen:

 1. Natuurlijk wil ik op jou stemmen!
  Lief dat je je verhaal met ons deelt, ik vond het zeer interessant om te lezen. Leuk dat je je eerste zelf gemaakte popje bewaard hebt. Veel plezier op KreaDoe!
  Lieve groet,
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Margo! Eerst nog even duimen dat ik bij de finalisten terecht kom, zou wel heel erg leuk zijn natuurlijk!
  Liefs Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Evelyn,
  Your Baby blue boy is so gorgeous!I'm so tempted to try make one.
  Thank you so much for the lovely comment you left in my blog, about the embroidered little bag I made.
  Hope you have a wonderful crafty week!
  Hugs from Portugal
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo Evelyn.

  Ik heb even je site bewonderd en dat was erg leuk.
  Leuke dingen heb je gemaakt,ben sinds kort ook bezig daarmee.
  Het is erg leuk om te doen,en ga zeker naar KREA-Doe in Utrecht om weer inspiratie op te doen.

  lieve grt corrie

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn