vrijdag 17 augustus 2012

Tijd voor wat foto's!

Eindelijk heb ik tijd en energie gevonden om wat foto's van mijn laatste werk te maken.


Deze pop heb ik gemaakt naar het ontwerp van Ineke Gray. Ik wilde eerste haar haren van mini bouclé maken, maar helaas kwam ik er al snel achter dat een klein bolletje daarvan toch wel erg weinig is, zeker omdat ik een grote bos haren wilde maken. Gelukkig heb ik nog veel 'gewone' bouclé op voorraad en kon ik me naar hartenlust uit leven op haar prachtige kapsel! Er zijn 2 bollen in verwerkt. Voor de foto heb ik haar haar in een staart gedaan, maar  ze kan het natuurlijk ook los dragen.

Haar kleertjes zijn helaas nog niet helemaal klaar. Wel heb ik een basis van felroze tricot gemaakt (met dank aan Ieke voor de mooie patronen). Haar jurkje is bijna klaar, en ondanks de spelden wilde pop het toch even aan jullie laten zien!  Ook ben ik aan het breien geweest voor een mooi vestje. 

Een ander project waar ik nog niet helemaal klaar mee ben is dit gehaakte dekentje. Enkele tijd geleden liep ik in een kringloopwinkel tegen dit ontzettend leuke poppenwagentje aan. Wat een bof, die gaat mee naar huis, ik zag het al helemaal voor me, matrasje, kussentje en een dekentje van gehaakte granny squares!

Het klonk geweldig, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik me er een klein beetje op heb verkeken hoeveel werk het is. En dan te bedenken dat dit maar een poppendekentje is en zijn mensen die dus hele woondekens haken, wauw, hoe knap is dat!  

Het poppenwagentje is ondertussen al beloofd aan mijn moeder die 1 keer per week op mijn nichtje Jip past. Jip heeft al eerder een knuffelpopje gekregen en die past precies is het wagentje! Uiteraard heeft ze het al heel even geprobeerd en  het beviel haar en haar pop erg goed, zo kon ze aan de wandel in de tuin en heeft ze haar popje alles laten zien (erg aandoenlijk!).
   
Als afsluiting dan nog iets wat wel af is. Mijn hortensialichtje. Een ontwerp van atelier Lindelicht. Deze stond al heel lang op mijn verlanglijstje en nu is het er dan eindelijk van gekomen. Het werk viel me uiteindelijk mee, natuurlijk was het wel veel hoor, maar ik had het toch binnen een week af, dus het ging best snel. Het resultaat daar ben ik heel tevreden mee. Het lichtje staat nu dan ook bij ons op de salontafel, zo kan ik er af en toe even naar kijken.


Dit was het weer even voor nu. Bedankt voor alle leuke en lieve reacties, daar geniet ik elke keer weer van! Liefs Evelyn

13 opmerkingen:

 1. Zo wat veel te bekijken bij jou.
  Eerlijk gezegt ik zou niet weten wat ik nu het mooist vind.
  Het ziet er allemaal schitterend uit.
  Geweldig hoor !!
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Evelyn,

  Ik heb je al een tijdje niet "gesproken". Ik ben wel terug van vakantie maar heb nog niet mijn naaiwerk opgepakt. Je nieuwe pop ziet er bijzonder mooi uit. Ze is echt prachtig, en de kleertjes worden ook fantastisch. Leuk dat je je blog en website weer hebt opgepakt hoor.

  Liefs, Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ieke, heb je een lekkere vakantie gehad? Je boft wel hoor, nu het hier ook zo'n mooi weer is! Bedankt voor de lieve complimenten!
   Liefs Evelyn

   Verwijderen
 3. Hi Evelyn,

  Wat mooi allemaal zeg! En wat heb je toch veel gedaan! Ik heb er echt bewondering voor. En oh, wat een schattig poppenwagentje, heel leuk! Dat verdient zeker een mooi gehaakt spreitje! Wat betreft je mooie pop: zijn de duimpjes aangepast? Volgens mij maakt Ineke ze minder diep.

  Lieve zomerse groet van mij voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Margo, dankjewel!
  Nee de duimpjes zijn precies hetzelfde, ik wilde het patroon eerst aanpassen, want ik vind de voeten toch wel groot, maar later zat ik te denken dat het met schoentjes aan juist wel leuk is die grotere voeten. Dus vandaar hetzelfde patroon. Ik ben alleen iemand die al snel te veel wol in de poppen stopt, dat merkte ik ook al op de cursussen, Ineke vult ze wat minder hard op, of eigenlijk zijn de ledematen en lijf gewoon zacht, bij mij worden de poppen dan ook vaak ietsje groter. Maar ik probeer te minderen, dan is soms toch mooier.

  Fijne dag, geniet van het heerlijke weer!
  Liefs Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie hortensia's,die zou ik ook wel op mijn tafel willen hebben.

  Groeten, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige pop.
  Ze heeft een jurkje aan van een wel heel bekend stofje.


  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh my!! oh my!! those are the cutest dolls.. and the cutest little things I've ever seen... Thank you for linking into Colours Dekor... Hope you have a lovely week ahead..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Evelyn,
  Your dolls are just a WONDERFUL DREAM! Love all the details,the dresses, the shoes all things are lovely !
  I'm your newest follower!I'm so glad I found you!
  Have a look at my blog I’ll be so glad.

  Hugs from Portugal

  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie poppenwagen ook die je opgepikt hebt uit de kringloopwinkel!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn