donderdag 24 mei 2012

blogspot herstart...

Tja en dan is het opeens anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst iets van me heb laten horen... Er is een hoop gebeurt in die tijd, ik ben verhuisd en woon eindelijk samen met mijn grote liefde Serge. Mijn nichtjes groeien als kool en mijn zusje is alweer zwanger (21 wkn) van nummer 2. Op creatief gebied heb ik zeker ook niet stil gezeten. In oktober vorig jaar heb ik met een kraam op de herfstmarkt van de vrije school de Tourmalijn in Hillegom gestaan. Dat was een groot succes en erg leuk om te doen! Ik heb uiteraard weer een paar mooie poppen gemaakt en ben me wat meer gaan richten op andere facetten van het handwerken, namelijk haken. Dit kon ik niet, maar is wel noodzakelijk voor een speciaal poppenkapsel. Dat betekende heel veel oefenen en veel you-tube filpjes bekijken. You-tube is zo handig voor dat soort dingen, je hebt gewoon altijd 'iemand' in de buurt die uitleg geeft en het voordoet, briljant gewoon! En het werkt, want ondertussen kan ik gewoon haken! Niet hele grote projecten hoor, maar net leuk, en wie weet wat er uiteindelijk nog uit voort komt. 
Afgelopen zondag ben ik bij een workshop geweest van Ineke Gray, ik ben al eerder bij haar geweest en het leek me leuk om nog een keer bij haar een workshop te doen. Deze keer was het niet bij haar atelier in Amsterdam, maar bij Kamrin in Oegstgeest. Kamrin heeft een heel leuk winkeltje met de mooiste poppenmaakmaterialen! Zo heeft zij als enige in nederland het speciale dolly mo mohair. Dit is hele mooie mohair wat gebruikt wordt voor de gekamde kapseltjes van de poppen. Tijdens deze workshop ontmoette ik ook Ieke, zij heeft ook een blog, lief handwerk. Met haar had ik het erover dat ik zo slecht ben in het 'bloggen'. Maar zij wist me te overtuigen, die verhalen zijn leuk, maar niet perse nodig, laat gewoon af en toe je nieuwste creaties zien. Dus daar gaan we dan maar, een klein overzichtje van wat ik de afgelopen tijd heb gemaakt:
 

Een aantal van mijn creaties heb ik nog niet op de foto gezet, en er is natuurlijk alweer het een en ander in de maak, dus binnenkort volgen er meerdere foto's van andere projecten. Voor meer foto's van vorige projecten kun je een kijkje nemen op http://www.evelynspoppen.multiply.com/

Liefs Evelyn


    

3 opmerkingen:

 1. Hai Evelyn, leuk dat je er weer bij bent! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je toch prachtige dingen gemaakt! Welkom terug in blogland!
  Ik laat de laatste tijd ook nauwelijks iets van mezelf zien, ik heb het momenteel ontzettend druk omdat we ons huis in Tilburg aan het opknappen zijn waar we vanaf juli gaan wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de lieve reacties!! Ik ga mijn best doen om regelmatig een update te geven van mijn werk.

  Liefs Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn