donderdag 12 januari 2023

Nat vilten; spelen met wol, water en zeep

 Wat ik hier nog niet eerder heb laten zien is dat ik me de afgelopen jaren ook hebt verdiept in andere manieren van werken met wol. Naast het werken met kant en klare lapjes vilt is het namelijk ook een ware kunst om zelf vilt te maken! 

Mijn laatste project is een (herbruikbare) hoes voor een notitieboekje. Dit keer heb ik naast het natvilten ook mijn naaimachine gebruikt om mee te borduren en de hoes versierd met glaskraaltjes.


Eerst wordt alles op een speciale manier uitgelegd. Hier heb ik gebruik gemaakt van merinowol in verschillende tinten blauw met (zelf geverfde) zijde waste. De cirkels heb ik geknipt uit een eerder gemaakt lapje voorvilt, met (wederom zelf geverfde) verschillende soorten zijdevezels en wolkogels.Na het viltproces ben ik aan de slag gegaan met de vrije borduurstand van mijn naaimachine, wat weer heel leuke effecten geeft.

Uiteindelijk heb ik het lapje op maat gemaakt, versierd met glaskraaltjes en er een hoesje van gemaakt!

Wat ik ook nog niet eerder hier heb benoemd is dat ik ga starten met het geven van workshops! Ook deze techniek kun je bij mij leren, voor meer informatie of vragen ontvang ik graag een e-mail.2 opmerkingen:

  1. Wat leuk zeg natvilten ook zo n leuke techniek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker een hele leuke techniek, waar je ook weer heel veel verschillende dingen mee kan zoals 3D en verschillende andere materialen toevoegen. En de lapjes kun je natuurlijk ook weer heel goed gebruiken voor (seizoentafel) popjes!

      Verwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn