maandag 15 september 2014

Hazel

Dit is Hazel (je spreekt het uit als Hezel), een vrolijke deugniet. Ze heeft een pittig kapsel van roodbruin mohair. Haar haarband is gehaakt van dezelfde garen als haar tuinbroek. En voor buiten heeft ze ook nog een bijpassende zonnehoed.
Ik ben nog aan het nadenken wat voor kleding verder bij haar past. Op een of andere manier vind ik haar met deze kleding al helemaal af, en zie ik haar lekker spelen in de zandbak :)
 Liefs Evelyn


Edit: Hazel is verkocht

9 opmerkingen:

 1. Prachtige pop heb je gemaakt, ik vind haar gebreide pakje zo mooi , is daar een patroon van ?
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank-jullie-wel Sanne en Thea!

   Het pakje is oorspronkelijk een ontwerp van Ineke Grey, maar bewerkt door mijn moeder, die het pakje ook heeft gebreid.
   Het patroon heb ik destijds gekregen bij aankoop van een bolletje phildar katoen bij Kamrin's poppenatelier http://www.kamrinspoppen.nl/c-1005119/phildar-coton-3/

   liefs Evelyn

   Verwijderen
  2. EDIT: Het patroon van het broekpakje is NIET meer verkrijgbaar bij Kamrin's poppenatelier (Of het via Ineke Gray zelf te koop is weet ik niet, over het algemeen verkoopt zij geen patronen).

   Verwijderen
 2. Ik ben ook helemaal enthousiast. Wat een ontzettend mooie pop en haar kleertjes ook. Ik vind ook Hazel weer prachtig door de pure eenvoud, zonder neusje en met eenvoudige kleertjes zonder al die poespas. Jouw stijl spreekt mij enorm aan.
  P.S.: Het breigaren herken ik, deze heb ik ook gehad. Ik vind deze nog steeds hartstikke mooi. Ik heb het bij Matruschka in Den Haag gekocht, dat zal zo'n tien jaar geleden zijn. Is dit garen nog steeds verkrijgbaar en waar heb jij dit garen vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Margo!!
   Ik probeer inderdaad de eenvoud van de pop te behouden, dat vind ikzelf ook het mooiste.
   De breigaren is geloof ik van scheepjes, maar weet het niet zeker, de kleding (en de breigaren) komen van mijn moeder, zij koopt deze op de markt bij een wolkraam. Ik zal het nog even navragen, ik heb even voor je gezocht online mar kon het niet vinden. Als ik het weet mail ik je wel, ok?!
   Liefs Evelyn

   Verwijderen
 3. Dankjewel Gerda! Het pruikje heb ik gehaakt, daaraan bevestig je dan weer losse haren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Evelyn, bedankt voor je berichtje. Ik ben blij dat ik ook weer terug ben met mijn poppen. Het heeft veel te lang geduurd. Jou poppen zien er zo lief uit. De eenvoud maakt het heel mooi. Het gebreide pakje is knap gemaakt en staat Hazel prachtig Ik weet nog hoe precies je aan het werk was met de cursus en dat is zeker terug te zien in je poppen. Mijn complimenten.
  Liefs, Ieke (liefhandwerk)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Idd, helemaal af!

  Ze ziet er geweldig leuk uit. Knap gemaakt.Eenvoudig...maar super mooi!

  Groetjes Thea♥

  Crea by Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn