dinsdag 26 augustus 2014

weer veel nieuws!

Ik heb weer veel nieuwe dingen die ik graag met jullie wil delen. Laten we beginnen bij het laatste wat ik maakte, dit is het kleine broertje van Sapphira. Dit popje heeft nog geen naam, maar ik denk dat de mama van Jesper, voor wie dit popje is, vast wel een leuke naam kan verzinnen. 

 En samen met mijn moeder maakte ik dit popje met haar reiswieg. Ik maakte het popje en vroeg mijn moeder of zij een leuke outfit voor haar wilde maken. Mijn moeder was helemaal geinspireerd en maakte dit geweldige jurkje, tasje en reiswieg.Ik maakte ook 2 zakpopjes van zachte flanel voor een collega-poppenmaakste. Ze had iets teveel hooi op haar vork genomen en zo kon ik haar een beetje helpen met haar bestelling.En als laatste een (dubbel) project wat al een tijdje lag te wachten. Ik heb 2 poppenwagen(tjes) hier staan die nog geen beddengoed hadden. Het kleine rietenwagentje heb ik al eerder laten zien, hij zou eerst naar mijn moeder gaan, maar zij heeft een ander poppenwagentje weten te bemachtigen (voor de kleinkinderen) dus dit wagentje is nog steeds van mij. Het is uitermate geschikt voor een kleine kinderlijs of andere popje met een lengte van ongeveer 30 cm. Ook heb ik een tijd terug een lief houten poppenwagentje weten te bemachtigen. Daarvoor maakte ik ook beddengoed. Het matrasje is gemaakt van licht en donker roze katoen en is aan beide zijde te gebruiken. Het hoofdeind kan rechtop blijven staan maar kan ook worden opgerold als kussen. Het dekbed is gemaakt van donker roze en en licht/donker roze gestipt katoen en een katoen kantje. Om het handvat zit met klittenband een klein tasje van dezelfde stof. Hierin zit een gebreid/gehaakt spuugdoekje.


Ik maakte eerst een andere dekentje, maar vond dit toch niet zo mooi staan en het is wat groot uitgevallen. Vandaar dat dit nu een speelkleed voor de pop is geworden.

Tot de volgende keer!
Liefs Evelyn 2 opmerkingen:

 1. Hello dear Evelyn! So many works you did! I always love your creations. The doll little jeans is so sweet. The beds are so precious. I also love the gorgeous fabrics you used.
  On next sunday I'll begin my travel to Belgium and Netherlands :) I'll go by car but I imagine I'll be in Amsterdam about 7 of September. I'm studying American Express guide about your country and I'm so excited to take thousands of photos :) I'll look for 'fournituren winkel' :)
  Sorry my delay answer ... time flies...Thanks for sharing this lovely works!
  Hope you have a wonderful week!
  Lots of love from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg onder de indruk van wat je allemaal voor moois maakt, ik kan zien dat je het allemaal met zoveel liefde en zorg maakt. Het kleine broertje van Sapphira is juist zo prachtig door de eenvoud, precies zoals ik een pop zou wensen. Er zal vast veel van dat popje gehouden worden!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn