zondag 29 september 2013

Een pop op bestelling

Zo, en nu eens een keer sneller een vervolg blogje! ;-)

Een tijdje geleden kreeg ik bezoek van een vriendin en haar dochter Jonna. Jonna is net gestart op de vrije school en ze vind de pop die haar juf heeft fantastisch. Ze wilde graag ook zo'n soort pop. Ik kreeg een beschrijving van wat ze precies wilde. Een wat dikkere ledematenpop, met lichtblauwe ogen, geelblond haar tot aan haar ellebogen, een bloem in haar haren, een jurkje, een vestje en een puntmutsje in het roze. Met deze omschrijving ging ik aan de slag. De ledematenpop die bekend is van de zonnekindpoppen heeft (in mijn ogen) wat kleine handen en voeten, het lijkt niet helemaal in verhouding te zijn. Dus ik ben gaan tekenen en ik heb het patroon aangepast. Nu 'klopt' het voor mijn gevoel meer.


   

Jonna heeft haar pop ondertussen in bezit, en ze was bij het ophalen blij verrast. Het was geworden zoals ze had gewild! Toen ze achter in de auto zat en ze samen met haar moeder weg reed, zag ik dat haar pop al een dikke knuffel kreeg, dus ze worden vast onafscheidelijk!

Momenteel ben ik hard aan het werk. Nog vier slaapzakpopje's, een Bloeme en een kleine kinderlijs. Word vervolgt...

Liefs Evelyn6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie dingen maak je mee met poppen! Begrijp helemaal waarom je het zooo leuk vind....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een mooie blog en creaties ♥♥♥
  Ik ben zelf ook erg gek van poppen, en maak ze ook. Maar dan gehaakt. Kan je op mijn blog zien ♡
  Ik ben meteen volger bij je geworden, liefs xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi blog Evelyn, ik maak zelf ook deze poppen en de waldorff poppen, het was een tijdje weggezakt, heb toen geschilderd ,maar toen onze kleindochter Senna anderhalf jaar geboren werd begon het weer te kriebelen !
  Net een kleine lijs voor haar gemaakt, ze vindt haar helemaal geweldig, lekker knuffelen, dit is toch veel leuk, zo"n lekker zacht popje tegen je aan,
  veel plezier met het maken van je poppen, ik ga je volgen !
  Liefs Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een geweldige mooie blog Evelyn !
  ik maak zelf ook zonnekind en waldorf poppen.
  nu net een kleine lijs gemaakt voor onze kleindochter Senna, ze is anderhalf jaar en knuffelt heerlijk met haar "baby" {aldus Senna}
  veel plezier met het maken van de poppen, Ik ga je volgen !
  Liefs Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ingrid! Wat leuk dat je zelf ook zo creatief bent! Ook jij veel plezier met het maken van de poppen en geniet van je kleindochter!
   Liefs Evelyn

   Verwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn