dinsdag 4 juni 2013

Korte Update

Oei, dat is een tijd geleden. Tja, soms heb je van die tijden dan komt het er gewoon niet van om even een blogje te schrijven. Maar goed, ik ben er weer!

Hier online was het dan wat stil, maar bij mij thuis geenszins. Wat heb ik allemaal gedaan de afgelopen tijd. Poeh, daar moet ik even over na denken. Ik heb wat gebreid en gehaakt, maar nog geen projecten die klaar zijn om te showen. Maar er zijn ook dingen die ik wel kan laten zien.

Een paar maanden geleden kreeg ik van een vriendin de vraag of ik een lappenpop kon maken voor een musical. Het stuk speelde zich af rond 1900, de pop moest lijken op de poppen die men toen maakte, ook moest de pop eruit zien alsof ze al wat jaartjes meegaat, dus wat viezig enzo.. Ik hou van een uitdaging en ging opzoek hoe men in die tijd een pop maakte. Ik kwam al snel uit op een pop van ongebleekt katoen met vaste kleertjes. Het gezichtje en de schoentjes werden meestal op de pop geschilderd. Met deze informatie ben ik aan de slag gegaan en zo ontstond Lulu


Ondanks dat ik nooit helemaal tevreden ben met mijn werk, moet ik zeggen dat ik Lulu aardig geslaagd vind. Afgelopen weekend heeft ze dan ook geschitterd op het toneel, in de musical De tijden van Weleer, van muziektheater Miyo (make it your own). En ja dan ben je toch wel een beetje trots :)

Wat heb ik verder gemaakt. Een tijdje geleden zag ik ergens op internet een knuffelpopje met een gebreid mutsje. Dat vond ik zo leuk, dus ben zelf aan de slag gegaan. Op het mutsje heb ik een mooie dubbele gehaakt bloem gemaakt.Vandaag heb ik mezelf samen met mijn naaimachine in de tuin gesetteld. Ik heb nog 2 pakjes genaaid voor hetzelfde popje als hierboven, en ik heb ook nog een knuffelpopje (semmie) gemaakt.Tot zover deze korte update. Hopelijk binnenkort meer!
Liefs Evelyn

2 opmerkingen:

  1. Wat een lieve knuffelpopjes, práchtig!! En Lulu is enorm goed gelukt, mijn complimenten!

    Lieve groet,
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn