donderdag 20 december 2012

It's beginning to look a lot like christmas

Ja, en dat doet het zeker. Naast dat ik deze zin (en vele andere kerstliederen), de afgelopen dagen, met mijn koorgenoten zong voor verschillende groepen dankbare mensen voel je de kerst overal om je heen groeien. De lichtjes in huizen branden en ook buiten zie je steeds meer lichtjes en andere mooie versieringen. Mensen zijn druk met het inslaan van proviand en kerstcadeau's. En ook hier in ons huis is het gezellig. Ik maakte twee kerststukken, waarvan 1 op een workshop samen met mijn moeder en zus. De kerstboom staat, kaarsjes branden en de kerstkaarten stromen binnen.Ondanks dat het zo gezellig is is het ook erg druk. Onze kerstconcerten als koor zitten er inmiddels op, maar mijn lieve vriend heeft nog een optreden op kerstavond gepland staan. Na de nachtmis verzorgd hij samen met de rest van de band (hij is gitarist) en een (gelegenheids)koor nog een kerstconcert. Gelukkig hoeven we dit jaar niet zelf voor een kerstdiner te zorgen en zijn we te gast bij mijn ouders, schoonouders en vrienden.Van knutselen komt momenteel niet zoveel terecht. De energie en tijd ontbreken me op dit moment. Wel heb ik een paar vogeltaarten gemaakt. Mijn schoonouders kregen er een met sinterklaas, voor mijn ouders staat het klaar als kerstcadeau. En natuurlijk wil ik er ook nog een voor mezelf maken, of eigenlijk meer voor de vogeltjes hier, het is zo leuk om de vogeltjes van zo dichtbij te kunnen bewonderen! En nou maar hopen dat de katten uit de buurt blijven. Mijn zwart witje Gizmo vind de vogeltjes altijd erg interessant. Vorig seizoen had hij er bijna een gevangen. Hij merkte alleen pas toen hij 'm bijna had dat het er een van steen was ... :) Gelukkig hebben mijn katten nog nooit andere beestjes meegenomen naar huis. Ik hoop dat het belletje aan hun halsbandjes dat blijft voorkomen.


Vogeltaarten zijn trouwens heel makkelijk zelf te maken. Men neme een blok (of meer) frituurvet, even op een laag vuurtje laten smelten, en daarna langzaam laten afkoelen tot het weer wat dikker word. Let er wel op dat het nog vloeibaar blijft.Voeg vogel strooivoer toe en giet het mengsel in een mooie vorm. Ik gebruik een silicone tulband vorm, maar er zijn genoeg andere leuke vormen die je kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld lege pudding verpakkingen etc. Laat het frituurvet nu geheel afkoelen en hard worden. Dit gaat het makkelijkst door het in de koelkast of buiten te zetten. Als het helemaal hard is, kun je de taart op een mooi bord zetten en decoreren. Hiervoor kun je veel verschillende dingen gebruiken, gewoon vogelvoer, doppinda's, giersttakjes etc. en natuurlijk wat mos en andere versieringen. Zet de taart buiten neer en al snel zullen er veel verschillende soorten vogeltjes komen proeven van deze overheerlijke traktatie!

Denken jullie nog aan de Give-Away?! Je kan meedoen t/m zondag 23 december.
Voor nu wens ik iedereen veel plezier met het voorbereiden van alle feestelijkheden en hele fijne kerstdagen!!

Liefs Evelyn

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kerststuk, en bedankt voor de tip van de vogeltulband.
  Fijne dagen.
  Nancy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke taart voor de vogeltjes, ik ga met mijn kleinkinderen in de kerstvakantie iets voor de vogels maken, maar doe dat in een leuk kopje, een makkelijk stokje erin steken waar de vogels dan op kunnen zitten..een lint door het oortje van het kopje, en ophangen maar. leuk en eenvoudig te maken. groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zijn ze hè, die vogeltaarten. En de vogeltjes zijn er ook hier zeer gelukkig mee.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi kerststukje en wat een goed idee van die tulband voor de vogels en het ziet er nog eens leuk uit ook. Ik wens je een vredige kersttijd, hele fijne kerstdagen en veel liefde, geluk en warmte in 2013!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn