maandag 18 juni 2012

Less is more...?

De laatste week voelde ik mij niet zo lekker en besloot dat me rustig houden waarschijnlijk het beste zou zijn. Nou is echt helemaal stil zitten en niets doen niets voor mij en ben ik op de bank gekropen met een hoop verschillende knutselprojectjes.

Zo begon ik aan dit bloemenmeisje, ontworpen door Ans Sandkuijl (overgenomen door atelier Lindelicht), maar, zoals wel vaker, gebeurde er tijdens het maakproces iets waardoor ik van het oorspronkelijke ontwerp afweek. Hoewel afweek, eigenlijk ben ik gewoon gestopt. Dit mooie meisje heeft op een of andere manier een uitstraling die niet veel toevoegingen meer nodig heeft. Het bloemenhoedje en grote bos bloemen dat officieel bij dit pakket hoort vind ik dan ook te veel. Toch was ik nog niet helemaal tevreden, hoewel het popje naar mijn inzichten wel heel mooi en bijna sereen is, kan niemand zien dat dit een bloemenmeisje is. Dus ik ben even op zolder opzoek gegaan naar de bloemenkindertjes (ontworpen door atelier poppeniekje) die ik al eerder maakte. Ik had al het idee dat deze kindjes mij vast op een goed idee konden brengen. En gelukkig gebeurde dat ook zoals je op de foto's kunt zien. In combinatie met de bloemenkindertjes of een enkele bloem is dit bloemenmeisje helemaal af!
Natuurlijk deed ik meer dan alleen het maken van het bloemenmeisje. Vorige week zondag begon ik buiten in het zonnetje met een erg zomers project. Op de site van pippilotta zag ik 2 schatkistpakketjes die ik erg leuk vind. De schelpmeermin en schelpenkindje. Ondanks dat ik veel pakketjes op voorraad heb zaten deze twee er niet bij, dus ben ik gaan schetsen en tekenen. Net zolang totdat ik 2 patroontjes had waar ik helemaal tevreden over was. Daarna heb ik 2 dagen lekker door gewerkt met dit als resultaat:


En zo is mijn week waarin ik me niet zo goed voelde toch nog snel voorbij gegaan. Gelukkig voel ik me lichamelijk wat beter dus heeft de 'bankrust' geholpen. Tot de volgende blog maar weer.

Liefs Evelyn

10 opmerkingen:

 1. Hallo Evelyn!
  Ik heb je weer gevonden! Wat vind ik dat leuk!
  Je maakt zulke prachtige poppen,
  echt genieten!
  En ik ben het helemaal met je eens,
  het bloemenmeisje is sober gehouden op haar mooist! Mooi in eenvoud!
  Het allerbeste gewenst!!! Ghislaine!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Evelyn!
  Wat maak je toch prachtige poppen!
  En inderdaad, less is altijd more!
  Tot ziens!!! Groet, Ghislaine!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Evelyn, Wat vervelend dat je je niet goed voelde vorige week. Maar er zijn wel hele mooie dingen uit je "bankrust" voortgekomen. Je bloemenmeisje is heel lief, en een prachtige kleur roze en ook je schelpenproject ziet er fantastisch uit. Sterkte met alles. Liefs, Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ik wou dat ik zulke mooie dingen maakte als ik me niet zo lekker voel! ;-) Je bloemenmeisje is prachtig geworden en je zeetafereel vind ik ook heel erg mooi! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank-je-wel voor jullie lieve berichtjes!
  Wat leuk dat je volger bent geworden Ghislaine, hoe is het met je?

  Liefs Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het helemaal met je eens, Evelyn.
  Soms is minder mooier en ik hou ook heel erg van de eenvoud. De fleurige bloemenkindertjes om het sobere popje heen maakt dit alles tot een mooi geheel. Alsof ze de bloemenkoningin is, prachtig! Wat leuk om die bloemen er bijvoorbeeld los bij te leggen of eentje in de hand of arm van de "bloemenkoningin" te leggen. Ik ben helemaal weg van die roos!
  Lieve groet,
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige blog heb je Evelyn! Je bloemen meisje is erg mooi net als je ''onderwaterwereld'' Mooi gedaan!

  Groetjes, Jeanine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Jeanine! Leuk dat je ook volger bent geworden!
   Liefs Evelyn

   Verwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn