maandag 21 januari 2013

Het is winter...

Het is winter en het sneeuwt. 
De zon is met de noorderzon vertrokken.
We kijken samen naar de kleine vlokken.
En de wereld is een prentenboek het sneeuw.
Het in winter, van hier tot ginter, kijk het sneeuwt! Dit is een couplet uit een liedje van de musical Nijntje. Een erg lief liedje wat ik de laatste week steeds in mijn hoofd zing. Vorige week dinsdag begon het met het sneeuwen, hier in Hillegom lag er ongeveer 5 centimeter. Gisteren begon het weer flink te sneeuwen en dat doet het nu ook er ligt ondertussen een aardig pak overal. Door de harde wind die de sneeuw doet opwaaien ligt er op sommige plekken maar liefst 20 cm. Ik vind het een prachtig gezicht en geniet! Naar mijn idee is het lang geleden dat er zoveel en zolang sneeuw ligt in Nederland, maar misschien komt dat ook wel omdat ik het zo leuk vind.

Ondanks dat koning winter overal zichtbaar en voelbaar is, ben ik al in lente sfeer, wat betreft mijn viltwerkjes. Dit heeft vooral te maken met de aanstaande lente/voorjaarsmarkt op vrije school de Toermalijn hier in Hillegom, waar ik met een kraam te vinden ben. Dat is zaterdag 16 maart en tegen die tijd is de winter alweer bijna voorbij en is er hoogstwaarschijnlijk meer vraag naar lente en misschien zelfs al zomer tafereeltjes. Ik heb in de afgelopen weken moeder Aarde en de wortelkindjes van atelier Pippilotta gemaakt, Het is een vertederend tafereel geworden!Ook ben ik bezig geweest met 3 narcissenkindjes die samen het narcislichtje van atelier Anemoontje vormen.Nu ben ik uiteraard ook weer druk bezig. Een popje wat is al vaker gemaakt heb, maar telkens met een andere aankleding. Wat precies blijft nog even een verrassing.

Tot de volgende keer!
Liefs Evelyn

10 opmerkingen:

 1. Het is niet altijd even leuk als je door de kou en de ongemakken van de sneeuw (en ijs) moet, maar ik vind het ook prachtig om te zien!
  Je moeder aarde en wortelkindjes zijn prachtig geworden! Evenals het narcissen-lichtje.
  Fijne avond en een warme groet,
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Margo,

   ja, daar heb je zeker gelijk in, het gaat allemaal erg lastig en er ontstaan snel gevaarlijke situaties. Maar, ach daar klaagt iedereen al over, dus heb ik besloten alleen de leuke dingen bij te houden;)
   Dank voor je lieve complimenten!!

   Fijne dag!
   Liefs Evelyn

   Verwijderen
 2. Hi Evelyn, I don't need to read a word to say that you amaze me with your talent :)Love the brown babies so much!
  Your Translate button still doesn't work:(
  Have a fabulous week!
  Hugs from Portugal,

  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ana,
   What a pity that the translation button still doesn't work! I think your Web browser is the problem, because here it works just fine. I work with google chrome.
   Thanks for your sweet compliments the Brown babies are dormant root children together with mother earth.

   For you also a very lovely week!
   Love Evelyn

   Verwijderen
 3. Deze moeder aarde vind ik prachtig en die lieve wortelkindjes die daar zo heerlijk liggen te dromen nu het nog zo koud is.
  Je narcissenlichtjes is een mooie bode voor de komende lente.
  Dag, Ariane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ahhh zo schattig.... heb je ook van die sneeuwklokpopjes?Je maakt echt prachtige dingen!De ijsberen familie maakt het goed en staan prachtig op de kast bij het sterrenmeisje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. is moeder aarde met wortelkinderen te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dorien,
   dankjewel voor de lieve complimenten! Wat leuk om te horen dat de andere figuurtjes zo in de smaak vallen! Ja, uiteindelijk zijn moeder aarde en de wortelkindjes te koop, maar dat is pas op de lentemarkt van de Toermalijn, 16 maart. Ik heb ook 1 sneeuwklok bloemenkindje, maar geen idee of dat ook degene is die jij bedoeld. Op de lentemarkt neem ik sowieso alle bloemenkindjes mee, ik wil er een gezellige voorjaarskraam van gaan maken!
   Liefs Evelyn

   Verwijderen
 6. Wat een prachtige dingen maak je!!

  Ik ben pas ook een blog begonnen, misschien vind je het leuk om een keer te kijken....

  http://tantepollepop.blogspot.nl/

  mvg
  marjo

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn