Poppendokter


Door intensief spelen en knuffelen kan het gebeuren dat de pop op een gegeven moment slijtage plekken krijgt of 'stuk' gaat. Gelukkig zijn de meeste dingen goed te repareren door de poppendokter! Sommige dingen kan ik ter plekke oplossen, maar soms kan het ook voorkomen dat ik vraag of de pop iets langer bij mij mag blijven zodat ik de pop beter kan herstellen. Over deze dingen maak ik altijd vooraf afspraken.

U kunt bij mij terecht voor reparaties van antroposofische poppen, knuffels en seizoentafelfiguren. U kunt hierbij denken aan, een gaatje in de stof (bijv. door slijtage of getornd naadje), het opnieuw vastzetten of verstevigen van ledematen, het bijwerken of vernieuwen van het kapsel enz. Voor meer informatie en vragen kunt u mij een e-mail sturen.

Helaas kan ik geen poppen restaureren die (deels) van plastic zijn gemaakt, hiervoor beschik ik niet over de juiste benodigdheden en kennis. Ditzelfde geld ook voor knuffels met glazen of plastic oogjes of neusjes.

Enkele voorbeelden van gerestaureerde poppen:

Na 30 jaar waren de poppen van Regine er slecht aan toe, maar weggooien, nee dat zou beteken dat het prachtige werk van haar (overleden) moeder zou vergaan. Ik waste en herstelde de poppen door hen alle drie een nieuw gezichtje te geven. Ook kregen zij een nieuw kapsel en het middelste popje werd volledig voorzien van een nieuwe laag tricot. Zo kreeg het nichtje van Regine de derde pop voor haar eerste verjaardag, gemaakt door haar oma, die ze nooit heeft gekend.
De pop van Stéphanie was zoveel geknuffeld dat de tricot van haar gezicht helemaal door is. Ook is er zoveel met haar haar gespeeld dat ze nog maar weinig haren over heeft.

Na een kort verblijf bij de poppendokter, is de pop van Stéphanie weer helemaal genezen. Ze heeft een nieuw lapje tricot voor haar gezichtje en haar haardos is weer bijgewerkt en mooi vol!Door het vele spelen zijn de ledematen van deze twee ledematenpoppen helemaal los geraakt. Ook zijn er een aantal draadjes zichtbaar waar dat niet hoort.

Ook deze poppen zijn door mij herstelt en kunnen voorlopig weer heerlijk knuffelen en spelen!
Poppen en knuffels namaken
Sommige poppen en knuffels zijn helaas zo beschadigd dat restaureren niet meer mogelijk is. Het is daarom ook mogelijk om een pop of knuffel na te maken. Voor meer informatie en vragen kunt u mij een e-mail sturen.


Enkele voorbeelden van nagemaakte knuffels:De knuffel van Linde was op, en helaas was dit popje niet meer in de winkel verkrijgbaar. Ik maakte via een foto een patroon en een nieuw popje. Het oranje knuffelpopje was leuk, maar niet in de juiste stof en kleur verkrijgbaar. Daarom maakte ik twee nieuwe popjes van roze nickey velours. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je hier een berichtje achter laat!
Liefs Evelyn